vindue

Hvorfor bordtennis?

Hvad er bordtennis?
Bordtennis er en indendørssport, der spilles med bat. Det handler om at slå en lille plastbold over et net, der er sat op mellem to spillere (undertiden mellem fire spillere, det kaldes double). Bordtennis er et meget hurtig spil og en god publikumssport, fordi det sker noget hele tiden, og kampene normalt er meget tætte. Bordtennis er populært i de fleste dele af verden, men især i Asien. Spillet er blandt de mest populære motionsaktiviteter. De fleste mennesker har spillet bordtennis, og det er ikke ualmindeligt at have et bordtennisbord derhjemme, hvis man har plads til det. Hvis man køber et net, kan man faktisk spille på et almindeligt stuebord. Bordtennis er en fin sport, fordi dem ikke kræver meget plads. Hvis man stiller bordet op ad en væg, kan man faktisk spille med sig selv og træne de forskellige slag.

Regler i bordtennis
Man starter med, at en spiller kaster bolden op i luften, mindst 16 cm, og sender den over til modstanderen. Det kaldes serv. Ved en serven skal bolden først hoppe på din egen side af nettet og derefter på modstanderens, ellers er den tabt. Derefter sender spillerne bolden frem og tilbage. I bordtennis får man point, hvis bolden sendes uden for bordet, i nettet eller hvis man slår den ned på egen banehalvdel efter serven. Som i tennis og badminton spilles flere sæt. Når en spiller har scoret 11 point, er sættet slut. I alt spilles op til fem sæt, og den, der har flest sæt, vinder naturligvis kampen.

Forskellen på bat
Den mest almindelige er at købe et færdigt bat, men mange kan lide at skabe deres eget ved selv at lime gummibelægningen på. Hvis du er nybegynder, anbefaler vi, at du køber et færdigt bat med allround-funktioner. Det er den mest afbalancerede type, og de er nemmest at håndtere, indtil du bliver rigtig god. Når du er nybegynder, bør du have et bat med så meget kontrol som muligt, hvilket vil giver mindre fart på bolden. Senere i din karriere kan du begynde at bruge mere avancerede bat. Battet har en forhåndsside og en baghåndsside beklædt med gummi. I konkurrencesammenhæng er der forskellige farver på de to (henholdsvis rød og sort). Derudover kan det være godt at vide, at ikke alle bat er lige hårde. Ligesom med andet sportsudstyr er det de blødere varianter, der anbefales til begyndere. De hårdere varianter kan give mere fart, men der kræves en god teknik for at kunne udnytte denne fordel. Hvis din teknik ikke er på toppen endnu, vil du opdage, at det er lettere at få kontrol over bolden og skrue den med en blød belægning. Jo bedre du bliver, desto hårdere bat, skal placere i indkøbskurven. Når det gælder bat taler man om offensive, defensive og allround, hvor de offensive er de hårdeste og de defensive de blødeste. Selve battet er fremstillet af træ.